top of page

Story Behind: Leonie Mooijekind

Het is een ieders recht om te genieten van goede wijn.


In mijn eeuwige zoektocht naar liefde, was wijn liefde op het eerste gezicht.


Mijn hele leven ben ik al gefascineerd door wijn. Als jong meisje vond ik het machtig interessant. Dat mooie glas gevuld met rode wijn. Úren kon ik er naar kijken, het liefste wilde ik er ook al van proeven. Mijn moeder stond het oogluikend toe en BAM mijn liefde voor wijn was geboren.


Het overbrengen van liefde voor wijn is wat mij drijft. Wijn is de meest intieme kunstvorm die er is. Waarom? Als je wijn drinkt komt het  echt bij je binnen, want de wijn wordt onderdeel van jou. Wijn haalt je, na een glas of twee, uit je comfortzone, het verlicht je en vertroebelt tegelijk je geest. Wijn is namelijk altijd in beweging. Deze dynamiek is wat mij blijft fascineren, saai wordt het gelukkig nooit. Een woord dat niet in mijn woordenboek voor komt…


Tijdens mijn wijncarrière heb ik inmiddels wel geleerd dat je altijd je eigen koers moet varen, je eigen neus moet volgen en je nek moet durven uit te steken, dus ik droom sindsdien stiekem al van mijn eigen wijndomein.


Mijn droom om mijn eigen wijn te gaan maken begon al in Zuid-Afrika, tijdens mijn wijnstage bij wijnhuis Rustenberg in Stellenbosch. Ik leerde daar in rap tempo alles over de Kaapse wijn, wijn maken en ook over de Afrikaanse cultuur. Samen met mijn dierbare wijnvriendin/maakster Lotte Wolf+, werd ik verliefd op de Kaapse wijngebieden en maakte ook zij haar eerste wijn met wijnmaker Johan Meyer: ‘A touch of Dutch’.


Na het ophalen van herinneringen aan Lotte tijdens het drinken van haar mooie wijn, droomde ik ook weer glashelder van mijn eigen wijn. Het is een voorrecht een wijn te mogen maken met je eigen handtekening, precies naar je eigen smaak…


Je begrijpt mijn reden om mee te doen aan ‘The Wine making Challenge’ ! Droom jij ook over je eigen blend? Want wat is er mooier dan een wijn te mogen blenden precies naar je eigen handtekening en je eigen smaak WoW! Bedankt voor deze fantastische kans Juan Haro, eigenaar van Vinos QuiXote wijnimport.


Leonie Mooijekind WA


Het is mijn missie geworden de wijnwereld wakker te schudden met vernieuwende ideeën: “Weg met het mysterie en de arrogantie. Wijn moet transparant zijn. Voor iedereen”.

Comments


bottom of page