top of page

Vega Sauco & Gil Luna - D.O. Toro

Bodegas Vega Sauco en Gil Luna zijn in 1991 opgericht door wijnmaker Wences Gil Durantez. Wences is een van de meest dynamische en bekende wijnmakers van Spanje. Wences is begonnen als pionier met het maken van biologische en vegan wijnen. Zijn dochter Patricia (oenoloog) is een goede representatie van het moderne Spaanse wijn maken. Met de innovatieve ideeën van Patricia en de uitgebreide Toro ervaring van Wences creëren ze een unieke combinatie tussen verfijnde en krachtige wijnen, allen met duidelijke identiteit. Samen met de rest van het professionele team vormen ze de grote familie van Vega Sauco/ Gil Luna.  

Beide bodega’s bevinden zich in D.O. Toro op gemiddeld 725 meter hoogte tussen de Duero en Guerena rivieren. Het ruige landschap van deze regio doet denken aan het decor van het wilde westen. Ook is Gil Luna een van de eerste biologische wijnhuizen uit D.O. Toro welke vanuit respect voor de natuur op duurzame wijze is gecreëerd. De pure wijnen zijn geproduceerd vanuit de lokale druivensoort Tinta de Toro, een speciale Tempranillo. De wijnranken zijn tussen de 40 en 100+ jaar (pre-fylloxera) welke door lage opbrengst, heerlijke druiven voortbrengen met rijke en intense aroma’s.

De wijnen van zowel Vega Sauco als Gil Luna vertellen een verhaal via de bijzondere etiketten op de fles. Neem hieronder een kijkje om meer te weten te komen over onze verschillende Toro wijnen.

Vega Sauco en Gil Luna
bottom of page