Creëer de ultieme wijn & spijs belevenis

Onze Virtual Sommelier helpt je bij het kiezen van een mooie wijn & spijs combinatie. Kies het gerecht, lees ons advies en klik op de wijn. Ontdek zo de meest passende maar zeker ook verrassende wijnen bij verschillende gerechten.

Seizoens favoriet

Fruit de Mer

De frisse en minerale smaken van een Albariño uit Galicia passen perfect bij een gerecht met kreeft.

-

 - 

&

Typisch Spaans!

Paella is een authentiek Spaans gerecht waarin veel verschillende ingrediënten gebruikt worden. Dit gerecht is heerlijk met een witte Rioja, subtiel met een volle Rosé maar ook heel verrassend met een licht gekoelde rode Syrah.

-

Guilty Pleasure...

-

Een mond vullende rode wijn gaat uitstekend bij een pure-chocolade dessert.

Tip: Laat de smaken van de rijke zoete maar toch frisse Mistela terugkomen in je dessert en het is een ware match made in haven

Meatless Monday

Kies je voor een rijk gerecht dan combineert de rode of rosé wijn perfect, liever een lichte salade? Dan is de frisse Verdejo een perfecte match. 

-

Het is weer tijd voor ...

De verfrissende, minerale Meler Chardonnay maar ook de volle Nekora Sauvignon Blanc gaan uitstekend bij dit mooie seizoensgerecht. 

-

Zin in kaas!

Een mooie gebalanceerde wijn tussen fruit en hout gaat uitstekend met een kaasplankje. Eet je de kaas als dessert dan is de MS ijswijn Moscatel (een iets zoetere wijn) er ook heerlijk bij. 

&

Het beste uit de zee ...

Gerechten met vis zijn uitstekend te combineren met een frisse witte wijn zoals Macabeo. Ook erg verrassend bij zalm of vers visje van de gril is een elegante Garnacha of Blanc de Noirs.

-

Tijd voor Tapas!

Met de bruisende Txakoli, een fruitige Rosé of de tropische Quixote creërt u de ultieme belevenis in combinatie met typische Spaanse tapas. 

-

-

Liever een stukje vlees?

-

-

Bij een mooie steak of ribeye smaakt een volle rode wijn perfect. De QuiXote White Label met meer houtrijping is ook erg lekker als het vlees bereid is op de BBQ. 

Bij een mooie steak of ribeye smaakt een volle rode wijn perfect. De Quixote White Label met meer houtrijping is ook erg lekker als het vlees bereid is op de BBQ. 

Verrijk deze gerechten met onze ambachtelijke olijfolie

Organische olijfolie