top of page

Meler - D.O. Somontano

De verschillende generaties van familie Meler zijn al eeuwenlang betrokken in de landbouw in Barbastro. De droom van wijnbouw en wijn maken door middel van een wijnhuis te starten is voortgekomen uit de familiegeschiedenis. De drie zussen van Bodega Meler zetten de ambachtelijke traditie voort en combineren dit met moderne technieken. Deze drie jonge dynamische vrouwen, hebben drie verschillende passies maar met één duidelijk doel: ‘’met kwaliteitsdruiven een heerlijke zuivere wijn maken met karakter en zonder toevoegingen’’. Het resultaat is een groot aantal uitzonderlijke wijnen, die op natuurlijke wijze gemaakt zijn met eigen inheemse gisten en zonder toevoeging van sulfieten en suikers.  

 

De drie zussen kunt u ook terugvinden op de etiketten van de jonge Meler lijn (zie hieronder). Ana Meler is de jongste en getalenteerde wijnmaakster. Ze maakt wijnen die in sommige gevallen afwijken van de traditionele typen… soms revolutie ipv evolutie!

 

De wijngaard van familie Meler ligt in D.O. Somontano, aan de voet van de Pyreneeën. Een klein gebied dat steeds weer positief verrast, er zijn namelijk maar weinig plaatsen in de wereld waar dergelijk uitstekende condities samen komen als dat ze hier doen. De bergen in de Pyreneeën, met een klimaat van koude winters en hoge temperaturen in de zomer, zijn ideaal voor de productie van bijzondere bergwijnen. De wijnen zijn mineraalrijk en hebben intense smaken met een heerlijke frisheid. Hieronder vertelt Ana meer over het familieproject.

Winery Somontano Spain
bottom of page