top of page

Planas Albareda - D.O. Cava

Planas Albareda is een van de 18 authentieke familie wijnhuizen in het hart van de Penedès, het “Catalaanse Reims” waar ambachtelijke Cava gemaakt wordt. Hier produceren we verschillende natuurlijke Cava van Brut, Brut Nature Reserva, Rosado tot gelimiteerde Gran Reserva. Onze Cava kent (net als Champagne) de méthode traditionelle, waarbij de bubbels op een natuurlijke wijze tijdens de gisting ontstaan. Van de druivensoorten Xarello, Parellada, Macebeo, Chardonnay en Trepat wordt eerst een basiswijn gemaakt. Om van deze basiswijn een mousserende wijn te maken moet de Cava officieel minimaal 9 maanden rijpen, waarbij wij minimaal 15 maanden aanhouden. Dankzij deze rijping krijgt onze Cava een verfijnde bubbel met een lange houdbaarheid.

Onze wijngaard bevindt zich in Vilobí del Penedès, een prachtig dorp in het hart van Alt Penedès. D.O. Cava heeft een typisch Mediterraans klimaat, met milde winters en milde zomers. De samenstelling van het land varieert van klei- en kalkgebieden tot aan zandgrond, waar de wijnranken op verschillende dieptes kunnen wortelen.

Planas Albareda zet zich in voor het nemen van duurzame maatregelen en onze druiven worden onder strenge biologische en ecologische regels geteeld zonder bestrijdingsmiddelen of andere overbodige chemicaliën. Daarbij zijn al onze wijnen en Cava biologisch gecertificeerd.

Bekijk de onderstaande Cava en vergeet er niet van te genieten, het is misschien wel de meest elegante bubbel die je ooit hebt geproefd!

Kaart Spanje Cava
bottom of page