top of page

Diez Siglos - D.O. Rueda

Bodegas Diez Siglos is opgericht in 2009 door een groep wijnboeren die gek zijn op wijn en een voorliefde hebben voor Spanje. Deze wijnboeren hadden een gezamenlijke wens: Het beschermen en tot stand houden van de speciale en inheemse druivensoort Verdejo.

 

Dankzij de voordelige ligging in het Noorden van D.O. Rueda dragen de natuurlijke hulpbronnen bij aan het produceren van bijzondere wijnen. Onze bodega heeft 380 hectare aan wijngaarden en ligt 750 meter boven de zeespiegel. Door de grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht samen met de koude winters kunnen de druiven zich langzaam maar optimaal ontwikkelen. Ons wijnhuis beschikt over moderne technologieën en maakt gebruik van verschillende vinificatie methoden zoals de sur-lie rijping en vatfermentatie. Sandra Martín Chivite is de wijnmaker en is verantwoordelijk voor het technische gedeelte van de wijnbereiding.

 

Al onze wijnen worden Vegan geproduceerd, onze Diez Siglos wijnen zijn daarbij ook Vegan gecertificeerd. Maar wat betekent Vegan eigenlijk in wijn?

Hoewel druiven weliswaar zuiver plantaardig zijn, kan er bij het maken van wijn gebruik worden gemaakt van dierlijke producten. Dat gebeurt tijdens het klaringsproces (helder maken van de wijn) Wij gebruiken hier enkel plantaardige producten voor zoals kikkererwten.

Bodegas Rueda
bottom of page