top of page

Het VQ Team

'' Leer ons kennen; een groep gepassioneerde wijngekken die hun droom hebben gevolgd. Een verscheidenheid van mens, creativiteit en talent met een duidelijk en gemeenschappelijk doel: Bijdragen aan een authentieke wijn met een WAUW!''

CEO general manager Juan

Juan Haro​

Oprichter & General Manager

De afgelopen 15 jaar is Juan op zoek gegaan naar bijzondere inheemse druivensoorten. Zijn reis door vergeten oude wijngaarden in de Spaanse hooglanden heeft de 10 belangrijkste wijnregio’s samengebracht in 1 VinosQuiXote familie.

Sales Export Nathalie

Nathalie Delfgaauw​

Sales & Export

Door haar nog steeds groeiende passie voor wijn en het bijzondere Spanje heeft Nathalie haar hart gevolgd. Zij is als exportmanager verantwoordelijk voor de klanten in Europa en het aanspreekpunt voor de orderverwerking, proeverijen en evenementen.

Wences Winemaker Toro

Gil Wences​

Wijnmaker

Met meer dan 45 jaar ervaring op z’n schouders is Wences een soort vader en inspirator in ons team. Met zijn onrustige en innovatieve geest heeft hij vele projecten ontwikkeld in wijngebieden langs de Duero rivier. Hierbij staat hij voor eerlijke wijnen welke de druif, het klimaat, de bodem en zijn mensen het beste weergeven. Verder is hij een pionier in het maken van biologische en vegan certificeerde wijnen in DO Toro. 

Antonio Commercial Manager

Antonio Rodriquez

Wijnmaker & Commercieel Manager

Na meer dan 25 jaar is Antonio nog iedere dag gepassioneerd werkzaam in de complexe wereld van wijn maken. In de hoogvlaktes van Castilla la Mancha weet hij de elementen van de natuur perfect te vertalen in zijn pure en ambachtelijke Orce wijn. 

Ana winemaker Spain

Ana Meler

Wijnmaker 

Ana, jongste van de 3 zussen Meler, is als landbouwingenieur en wijnmaakster technisch eindverantwoordelijke van Bodegas Meler. Door haar innovatieve talent te combineren met oeroude tradities creëert ze nieuwe wereldwijnen uit de oude wereld met een ziel. 

Antonio Pago winemaker

Antonio Merino

Wijnmaker 

Eenvoud en toch heel bijzonder, Antonio is 1 van de 20 PAGO (Grand Cru) wijnmakers welke Spanje rijk is. Hij geniet vooral wanneer elke druif zich ontwikkeld tot beste fruit welke nodig is om elk jaar de overtreffende trap te maken van de authentieke QuiXote Pago wijnen.

Joan Cava wijnmaker

Joan Albareda

Wijnmaker 

De jonge, sportieve Joan is zowel verantwoordelijk voor de wijnbouw als vinificatie van de Biologische Cava van Planas Albareda, in het hart van de Penedès. Een echte familieman welke nooit energie te kort komt en als wijnmaker zelf de innovatie creëert.

Toni Coca Oenoloog

Toni Coca

Wijnmaker 

Innovatieve wijnmaker opgegroeid tussen de wijngaarden van Montsant en Priorat. Werkzaam in 7 Catalaanse DO’s, veelal ecologische wijnprojecten. Daarnaast wijnprofessor aan de Universiteit van Rovira Virgili. Toni’s specialiteit is het maken van wijnen met de persoonlijkheid van eigen terroir. 

Rafael Vintner Rioja

Rafael Usoz

Wijnmaker 

Met 27 wijnoogsten in de benen heeft Rafa nog genoeg energie om op z’n racefiets te springen om in het natuurgebied van Sonsierra, hoogste punt van de Rioja, een rondje te doen om zijn wijngaard. De natuur vormt de belangrijkste basis en inspiratie voor hem om zuivere Rioja wijnen te maken welke duidelijk karakter van de druif weergeven.

Sandra Vegan wines

Sandra Martín Chivite

Wijnmaker 

Afkomstig uit Navarra is Sandra begonnen met wijn maken in 1 van de belangrijkste Bodegas uit Rioja. Inmiddels is zij al jaren wijnmaakster bij Bodegas Diez Siglos in Rueda. Haar specialisme is het maken van zuivere (Vegan) en authentieke Verdejo. Afgelopen jaren heeft ze vele awards gewonnen waaronder "Big Gold Bacchus"  en "Concours Mondial of Brussels”. Verder is zij ook lid van de tasting & certification committee of D.O.P. Rioja en D.O. Rueda.

bottom of page