top of page

Ons verhaal

'' Vinos QuiXote staat voor een belevenis van pure, authentieke en uitzonderlijke Spaanse wijnen. ''

Jarenlang droomde Juan Haro ervan om de ambachtelijke Spaanse wijnen gemaakt door zijn familie en vrienden niet alleen in Spanje te kunnen drinken maar ook in andere landen. Met als doel de belevenis van onze wijnen toegankelijk te maken voor de liefhebber waar dan ook.

Onze filosofie is het produceren van 100% natuurlijke en zuivere wijnen op duurzame wijze en met respect voor de natuur, zonder toevoegingen van dierlijke producten (Vegan), sulfieten en suikers. Onze passie is om vaak vergeten oude wijngaarden met bijzondere inheemse druivensoorten zoals Hondarribi Zuri, Samsó, Trepat, Xarello, Parellada weer nieuw leven te geven. Hierbij gebruiken we voor het gistingproces de authentieke natuurlijke gisten welke de persoonlijkheid van de druif perfect weergeven in het glas wijn.

 

Vinos QuiXote werkt uitsluitend met kleinschalige wijnboeren. Al 7 generaties is familie Haro gespecialiseerd in het produceren van natuurlijke wijnen. Dankzij deze jarenlange ervaring is er een goede band ontstaan tussen onze bodegas die zich bevinden in de belangrijkste wijnstreken van Spanje.

We laten je graag kennis maken met onze wijnen via onze partners of op onze webshop. Zoek je de perfecte wijn/ spijs combinatie? Raadpleeg dan onze virtual sommelier.

bottom of page