top of page

Rezabal - D.O. Getariako Txakolina

D.O. Getariako Txakolina ligt in het pittoreske Zarautz in het hart van Gipuzkoa, Baskenland en is de kleinste D.O. in Spanje. Om gevoel te krijgen hoe klein; alle wijnboeren van deze streek kunnen bij elkaar kleiner zijn dan één grote uit een andere streek. Het familie wijnhuis Rezabal produceert al generaties lang de zuivere Baskische Txakoli. De drie natuurlijke hulpbronnen: bodem, microklimaat en de menselijke factor maken deze Txakoli wijnen uniek. 

De bodem is rijk aan mineralen met krijtsteen en leisteen. De wijnstokken groeien tot een hoogte van ongeveer 1,8 meter wat zorgt voor isolatie en ventilatie. Wijnranken zijn meer dan 50 jaar oud en de productie van de inheemse Hondarribi Zuri druif is zeer beperkt. Het wijnhuis werkt op een traditionele wijze, waarbij gebruik wordt gemaakt van de nieuwste technologie, in combinatie met behoud en bescherming van het milieu.  

Deze typische Baskische licht mousserende wijn heeft een laag alcoholpercentage (11%) en wordt in Baskenland op vele momenten van de dag gedronken. Het is de plaatselijke gewoonte Txakoli in een groot en breed glas te serveren en deze op te drinken voordat de mousse (tximparta) verdwenen is, zo wordt het uitschenken al een belevenis op zich. 

Baskenland Wijn
bottom of page