Casajús - D.O.C. Ribera del Duero

Dit kleine traditionele familie wijnhuis wordt gerund door wijnmaker José Alberto en zijn vrouw Leonor.

José Alberto Calvo Casajús is geboren in Quintana del Pidio. Zijn enthousiasme en passie voor alles wat met de wijnwereld te maken heeft, bracht hem ertoe om in 1993 Bodegas J. A. Calvo Casajús op te richten. Een modern wijnhuis uitgerust met geavanceerde technieken, maar met  de diepgewortelde familiegeest die onderdeel is van de identiteit van de Ribera del Duero wijnen.

Op zandleemgrond, beschermd tegen het noorden door kleine bergen van dennen- en steeneikenbossen. Wij bewerken twintig hectare wijngaarden met het ras Tinta del País (Tempranillo) van meer dan vijftig jaar oud. De traditionele oogst, ons terrein en het microklimaat van ons gebied stellen ons in staat de perfecte balans te bereiken tussen zuurgraad, zoetheid, alcoholgehalte en smaak van het fruit op het moment van de oogst. In het wijnhuis produceren wij door de combinatie van generaties kennis, de beste vaten en de verschillende vinificatie technieken onze Casajús wijnen. Wijnen die de maker José Alberto Calvo Casajús met dezelfde handen mee werkt van de wijngaard tot de fles.

Vandaag de dag worden er uitstekende wijnen geproduceerd in onze DO; Ribera del Duero. De belangrijkste factoren hiervoor zijn de hoge kwaliteit van de bodems en het bijzondere klimaat van dit geografische gebied.  Quintana del Pidio ligt in de provincie Burgos. Het is omringd door kleine bergen bestaand uit eiken en dennen die voor bescherming zorgen tegen de koude winden vanuit het Noorden. De omgeving wordt aangetrokken door de zachte wind van de middagen en het licht en de kleur van de wijngaarden.

Ribera del Duero Kaart Spanje