top of page

Casajús - D.O.C. Ribera del Duero

Dit kleine traditionele familie wijnhuis wordt gerund door wijnmaker José Alberto en zijn vrouw Leonor.

José Alberto Calvo Casajús is geboren in Quintana del Pidio. Door zijn enthousiasme en passie voor alles wat met de wijnwereld te maken heeft, richtte hij in 1993 Bodegas J. A. Calvo Casajús op. Een modern wijnhuis uitgerust met geavanceerde technieken met de diepgewortelde familiegeest, wat samen de identiteit van de Ribera del Duero wijnen vormt.

Op zandleemgrond, beschermd tegen het noorden door kleine bergen van dennen- en steeneikenbossen worden de twintig hectare wijngaarden met het ras Tinta del País (Tempranillo) van meer dan vijftig jaar oud bewerkt. De traditionele oogst, ons terrein en het microklimaat van ons gebied stellen ons in staat de perfecte balans te bereiken tussen zuurgraad, zoetheid, alcoholgehalte en de smaak van het fruit op het moment van de oogst. Waarvan in het wijnhuis door de combinatie kennis van meerdere generaties, de beste vaten en de verschillende vinificatie technieken onze Casajús wijnen worden geproduceerd. Wijnen die wijnmaker José Alberto Calvo Casajús met zijn eigen handen bewerkt van de wijngaard tot de fles.

Tot op de dag van vandaag worden er uitstekende wijnen geproduceerd in onze DO; Ribera del Duero. De belangrijkste factoren hiervoor zijn de hoge kwaliteit van de bodems en het bijzondere klimaat van dit geografische gebied.  Quintana del Pidio ligt in de provincie Burgos. Het is omringd door kleine bergen bestaand uit eiken en dennen die voor bescherming zorgen tegen de koude winden vanuit het Noorden. De omgeving wordt aangetrokken door de zachte wind van de middagen, het licht en de kleur van de wijngaarden.

Ribera del Duero Kaart Spanje
bottom of page