top of page

Gandesa - D.O. Terra Alta

Celler Gandesa ligt in het unieke dorpje Gandesa en is in 1918 opgezet door een groepje wijnboeren. De bodega is in Art Nouveau stijl gebouwd door de architect Cesar Martinell. Dankzij de prachtige architectuur is ons wijnhuis uitgeroepen tot beschermd erfgoed van Cataluña.

Het hoogland van Terra Alta ligt grenzend aan de regio’s van Valencia en Aragon en is het hoogste D.O.-gebied van Catalonië. Het gebied ligt op 350 meter boven de zeespiegel en wordt gedomineerd door een mediterraan klimaat met als gevolg weinig neerslag en een constante aanwezigheid van wind.

Vanwege de vrieskou in de winter en extreem hoge temperaturen in de zomer kunnen de druiven zich langzaam maar optimaal ontwikkelen. De regio D.O. Terra Alta is de bakermat voor de Garnacha Blanca welke zowel fruitig jong tot houtgerijpt vol, door Celler Gandesa ambachtelijk wordt gemaakt. Daarnaast maken we heerlijke Crianza van de lokale druif Garnacha Tinta en Cariñena. Deze druiven groeien op verschillende bodemtypen binnen één wijnperceel, wat zorgt voor uitzonderlijke wijnen.

 

Celler Gandesa is beperkt open voor bezoek voor het bezichten van de prachtige architectuur en het wijnbouw proces. Voor meer informatie kun u contact met ons opnemen.

Celler Gandesa in Catalonië
bottom of page