top of page

Vinos de Galicia

Mar de Ons - D.O. Rías Baixas

Mar de Ons Albariño wordt geproduceerd in ons kleine familie wijnhuis Aguiuncho in D.O. Rías Baixas. De wijngaard bevindt zich in de vallei de Salnés tegenover de prachtige ''eilanden Ons''. Wijnmaker Manuel en zijn vrouw Luz staan aan de basis van dit ambachtelijke wijnhuis: “Onze wijnen zijn een ware afspiegeling van onze cultuur en ons land. De grond, het klimaat en de druivensoort gecombineerd met onze expertise geeft de wijn zijn karakteristieke Oceaan nuances''.

De regio Rías Baixas ligt direct aan de Atlantische Oceaan in het noordwesten van Spanje. Het sterk wisselende klimaat maakt de wijnbouw complex en door middel van een ‘dak van bladeren’ hebben de wijnranken een soort pergola, wat extra bescherming geeft. Albariño is lange tijd erkend als het goud van Galicië omdat het een van de meest gevraagde en waardevolle witte wijnen uit Spanje is. Het kleine formaat van de druif met een unieke dikke schil zorgt voor intense aroma’s en een exquise smaak.

Leuk detail: het ontwerp van het etiket is niet ontworpen door een modern ontwerpbureau maar is een tekening van de zoon van de wijnmaker. Dit in combinatie met de zee blauwe kleur van de fles zorgt voor een onvergetelijke uitstraling.

Prómine - D.O. Ribeira Sacra 

De Bodega is gelegen in Doade (sober), in het hart van de Ribeira Sacra. Ons wijnhuis heeft zijn wijngaarden direct aan de oevers van de rivier de Sil, met wijnranken van meer dan 30 jaar oud om druiven van uitzonderlijke hoge kwaliteit en intensiteit te produceren. Voornamelijk van de variëteit Mencía, deze worden vermeld als Amandi-wijnen.

 

Ribeira Sacra is zonder twijfel het wijngebied met de grootste uitdagingen van Spanje en met de meest indrukwekkende wijngaarden ter wereld. Uniek in zijn soort doordat de wijngaarden zijn gelegen langs rivieren, canyons met zeer steile hellingen. Deze factoren zorgen voor een unieke en karakteristieke terroir wijn.

 

Ontdek onze bijzondere 100% Mencía wijnen uit Ribeira Sacra:

 

Mar de Ons - D.O. Rías Baixas.png
Prómine - D.O. Ribeira Sacra Galicia.png

Mencía

Albariño

bottom of page