top of page

Een onvergetelijke reis naar de prachtige wijngaarden van D.O. CavaBuenas tardes wijnliefhebbers,


Vorige week had ik het voorrecht als junior office manager om de prachtige wijnstreek D.O. Cava te bezoeken en het betoverende proces van Cava te ontdekken.


Tijdens mijn bezoek heb ik de kans gehad om het proces van het maken van Cava van dichtbij te ervaren. Van de mooie wijngaarden waar een zorgvuldige selectie van druiven wordt gemaakt tot het traditionele fermentatieproces en de delicate rijping in de kelders - elk detail draagt bij aan de uitzonderlijke kwaliteit van deze sprankelende wijnen. Wisten jullie trouwens al dat dit productieproces gelijk is aan die van champagne? Het was een ongelooflijke ervaring die mij een dieper inzicht heeft gegeven in de kunst van het maken van Cava en welke aspecten een grote invloed hebben op de productie en de kwaliteit.


D.O. Cava is een van de meest erkende wijnregio's in Spanje en staat bekend om zijn rijke geschiedenis en toewijding aan ambachtelijke wijnbereiding. De unieke terroir en het mediterrane klimaat creëren de ideale omstandigheden voor het produceren van heerlijke Cava's die wereldwijd geliefd zijn. Onze Cava’s laten je verrassen door de levendige bubbels, de frisse aroma's en de elegante smaken die deze regio te bieden heeft.


Bijzonder om te zien hoeveel passie en toewijding er achter elke fles schuilt. Kortom, een erg inspirerende dag!


Proost op een sprankelend avontuur!


Comments


bottom of page