top of page

Mar de Ons - D.O. Rías Baixas

Mar de Ons Albariño wordt geproduceerd in ons kleine familie wijnhuis Aguiuncho in D.O. Rías Baixas. De wijngaard bevindt zich in de vallei de Salnés tegenover de Ons eilanden. In 1999 gaven vader Manuel Troncoso Poceiro en zoon Manuel Troncoso Prieto ( wijnmaker ) leven aan dit project, een droom voor hen beiden. Een kwaliteitswijn produceren zonder het perspectief van het ambachtelijke wijnhuis te verliezen dat van oudsher in deze familie van vader op zoon werd geërfd. Vandaag de dag wordt ons wijnhuis gerund door zoon Manuel met zijn vrouw Luz: “Onze wijnen zijn een ware afspiegeling van onze cultuur en ons land. Want het zijn de grond, het klimaat en de druif samen met onze knowhow wat de wijn zijn karakteristieke nuances geeft”

De regio Rías Baixas ligt direct aan de Atlantische Oceaan in het noordwesten van Spanje. Het sterk wisselende klimaat maakt de wijnbouw complex en door middel van een ‘dak van bladeren’ hebben de wijnranken een soort pergola, wat extra bescherming geeft. Het kleine formaat van de druif met een unieke dikke schil zorgt voor intense aroma’s en een exquise smaak. Albariño is lange tijd erkend als het goud van Galicië omdat het een van de meest gevraagde en waardevolle witte wijnen uit Spanje is.

 

Leuk detail: het ontwerp van het etiket is niet ontworpen door een modern ontwerpbureau maar is een tekening van de zoon van de wijnmaker. Dit in combinatie met de zee blauwe kleur van de fles zorgt voor een onvergetelijke uitstraling.

Kaart Spanje Galicië
bottom of page