top of page

Wine Wednesday: Albariño Mar de Ons

Deze Wine Wednesday zetten wij graag onze heerlijke Albariño Mar de Ons in het zonnetje!


De Mar de Ons komt van ons kleine familiewijnhuis Aguiuncho met de wijngaard welke uitkijkt op de Atlantische Oceaan tegenover de prachtige ‘’eilanden Ons’’ in D.O. Rías Baixas. Wijnmaker Manuel en zijn vrouw Luz staan aan de basis van dit ambachtelijke wijnhuis: ‘’Onze liefde en passie voor het vak wordt weerspiegeld in elke liter wijn die uitkomt onder de naam Mar de Ons’’.


De Albariño druif is van een bijzonder en krachtig ras. De druif is klein en heeft een hele dikke schil. Hierdoor is het sap geconcentreerd wat resulteert in intense smaaktonen maar zijn er ook extra veel druiven nodig om wijn te maken. Daarom is de productie van Albariño wijnen redelijk schaars en vrij kostbaar, een “niche” wijn. Omdat het een van de meest gevraagde en waardevolle witte wijnen uit Spanje is, is Albariño een lange tijd erkend als het goud van Galicië.


Leuk detail over de fles Mar de Ons: het ontwerp van het etiket is niet ontworpen door een modern ontwerpbureau maar is een tekening gemaakt door de zoon van de wijnmaker. Dit in combinatie met de zee blauwe kleur van de fles zorgt voor een onvergetelijke uitstraling.


Zie proefnotitie in onze Vinoteca: https://www.vinosquixote.com/product-page/mar-de-ons
Comentários


bottom of page