Lagar de Besada - D.O. Rías Baixas

Lagar de Besada is een klein wijnhuis met rijke traditie in D.O. Rías Baixas en wordt gerund door wijnmakerskoppel Maria en David. Zij hebben beiden een geschiedenis op het gebied van wijn maken vanuit beide families. Maria is geboren en getogen in de Rias Biaxas en heeft alle knowhow van dit gebied in Galicia. David komt uit Castilla, waar zijn familie al generaties lang wijn maakt. Samen vormen zij een sterk team en maken ze “crispy” fruitige maar ook intens in schil gerijpte Albariño wijnen. Heel bijzonder om te zien hoeveel liefde en passie ze beiden hebben voor de wijngaard en het gebied.

De regio Rías Baixas ligt direct aan de Atlantische Oceaan in het noordwesten van Spanje. De Albariño druif groeit goed in deze vochtige en koele omgeving op een grond van leisteen en graniet. Het sterk wisselende klimaat maakt de wijnbouw complex en door middel van een ‘dak van bladeren’ hebben de wijnranken een soort pergola, wat extra bescherming geeft. Het kleine formaat van de druif met een unieke dikke schil zorgt voor intense aroma’s en een exquise smaak, waardoor het een van de meest gevraagde en waardevolle witte wijnen uit Spanje is.

Het is zelfs mogelijk om de Albariño zelf te gaan “voelen” door een kamer te boeken in de B&B van de bodega via: https://www.lagardebesada.com/enoturismo of ons een email te sturen.

Kaart Spanje Galicië